Zimní příprava očima trenéra Štourače

Pane trenére, odehráli jste v přípravě celkem šest přátelských utkání, které bylo z Vašeho pohledu nejvíce povedené, které naopak nejméně a proč?

  • Nejvyšší kvalitu měl zápas s divizním Bzencem. I přes porážku a nešťastný začátek, kdy jsme si „dali“ dva vlastence, mělo utkání kvalitu a dostali jsme soupeře pod tlak. Jen kvalitnější zakončení a proměňování šancí nás připravilo o lepší výsledek, ale ten není v přípravě důležitý.

V kádru týmu se přes zimu udělalo jen minimum změn, bylo to v plánu nebo něco nevyšlo podle představ?

  • Bylo v plánu do kádru příliš nezasahovat. V létě jsme doplnili mužstvo o 4 zkušené hráče a po herním zapracování jsem byl s mužstvem spokojený. Proto v zimě bez zásadních změn, kromě odchodu brankaře, který ale odešel na vlastní žádost, už během podzimu.

Tým nikdo v zimě neopustil, naopak přišli dva nový kluci Staněk a Kameník, jak by jste prozatím zhodnotil?

  • Kuba Staněk se vrátil do Sparty z dorostu Jihlavy a mile mě překvapil přístupem k tréninku i výkonech v zápasech. Vidím v něm do budoucnosti pro Spartu velký přínos. Ondra Kameník přišel z dorostu Líšně ač ještě mládežník, odvádí kvalitní výkon v tréninku i v zápasech. Platí o něm to stejné jako o Staňkovi. Šikovní kluci. A to máme dál připravený kluky z dorostu, které jsme vyzkoušeli v přípravných zápasech. Zatím zůstávají v dorostu a bojují o postup do 2.ligy.

Těsně předposledním přípravným zápasem do týmu přišla fantastická posila, zkušený brankař Jan Zádrapa, který tak rozšířil „kolonii“ rosických hráčů. Jak tento dotažený přestup hodnotíte?

  • Zádry se objevil na trhu úplně na poslední chvíli, znám ho ještě z působení ve Zbrojovce a vím že je to velmi kvalitní brankař a určitě bude oporou. A co je důležité, je to i „dobrej borec“ do kabiny a na tom aby fungovala kabina si hodně zakládám. Velký dík patří předsedovi Stehlíkovi, který přestup zrealizoval vlastně hned, jak jsme se to dozvěděli.

První zápas s Rousínovem jste odehráli i na podzim, kdy výsledek zápasu skončil 0:0. Rousínovští si tenkrát velmi dobře políčili na Seču a byli zalezlí v bloku. Očekáváte i tentokrát stejné defenzivní pojetí hry ze strany soupeře?

  • Rousínov je nepříjemný soupeř, zápasy jsou vždy plné soubojů a emocí. Bude to hned na začátek boj o 3. místo v tabulce. Nachystáme se na ně a věřím, že jim Seča a (celé mužstvo) nějakým gólem nebo přihrávkou vrátí to, co na něj zkoušeli v zápase na podzim, a že zahájíme jaro domácí výhrou.

Jarní část soutěže startujete na třetí příčce, máte vytyčený cíl pro konec sezóny?

  • Třetí místo je hezký, ale čeká nás náročné jaro. Týmy posílily, několik jich čeká boj o záchranu a další se budou snažit vyrazit tabulkou nahoru. Bude to boj každý zápas a už se na to celý mančaft těšíme. Náš cíl je zůstat na „bedně“.

Radek Štourač – Hlavní trenér A mužstva

Sdílejte: