Tým U14 v neděli odehrál další přátelské utkání. FC Sparta Brno U14 – SK Uničov U14. Výsledek 13:3 (6:1)

V neděli 25.2. ve 12:00 hod. bylo zahájeno na staré Spartě na UMT 4. generace přátelské utkání našeho týmu U14 s týmem SK Uničov U14.

SK Uničov U14 je účastník Moravskoslezské žákovské divize starších žáků U14 (skupina sever). Po podzimní části mistrovské soutěže jim patří úctyhodné čtvrté místo. Jedná se o soupeře, se kterým jsme se (ročník 2010) snad nikdy neutkali.

Možná i proto byl úvod utkání zasvěcen jakémusi vzájemnému oťukávání. Soupeř se sympaticky snažil o konstruktivní výstavbu hry, kterou jsme, ale úspěšně a nekompromisně ukončovali již ve středu pole případně ve třetí vlně našimi pozornými obránci.

Vítanou pozitivní změnou oproti předchozím dvěma utkáním bylo, že jsme ve středu pole lépe kombinovali, dostupovali jsme důsledněji soupeře, byli jsme aktivní, nepředržovali balón a hlavně jsme velmi efektivně využívali krajní prostory, zejména pravou stranu.

A bylo to znát na skóre. První poločas jsme vyhráli 6:1.

Do druhého poločasu jsme střídáním promíchali sestavu. Ukolébáni průběhem prvního poločasu jsme bohužel nebyli v úvodu druhého poločasu dostatečně pozorní v obranné fázi. I přes velmi nepříznivý průběžný výsledek prvního poločasu ( v tomto věku pro motivaci/demotivaci hráčů důležitá okolnost) se Uničov do nás srdnatě pustil. Začal se více prosazovat směrem dopředu a začal být velmi nebezpečný. Brzy nám pak vstřelil gól. Ten se naštěstí stal (nechtěným) budíčkem pro celý tým.

Utkání jsme si zvýšenou aktivitou, napadáním, náběhy a kombinací vzali zpět do svých rukou. Byť je potřeba ocenit snahu hostů, kteří přes nepříznivý výsledek byli v útoku nebezpeční a snažili se hrát, zvítězili jsme v tomto utkání zcela zaslouženě.

Celkově hodnotíme další přípravné utkání jako přínosné. Vysoké, vítězné skóre, výborně řešené situace (útočné i obranné) v utkání potěšily nejen kluky, realizační tým, ale snad i přítomné diváky. Utkání však znovu ukázalo jisté rezervy v naší kondici. Pasivní pasáže v průběhu druhého poločasu ať vlivem uspokojení z průběhu hry nebo únavy nám v budoucnu nemusí projít až tak snadno jako dnes.

25. 2. 2024, UMT FC Sparta Brno, stará Sparta, začátek 12:O0 hodin, 2 x 40 minut
FC Sparta Brno U14 – SK Uničov U14
Výsledek: 13:3 (6:1)

Góly: Cibelenko (2), Klíma (1), Koki (3), Mlčkovský (2), Petrák (1), Rusyn (1), Střelec (1), Šesták M (1), Vlašic (1)

Sdílejte: