Tým U14 (SŽ B) v neděli 5. května dopoledne odehrál osmé jarní mistrovské utkání. FC Svratka Brno (SŽ B) – FC Sparta Brno U14 (SŽ B). Výsledek 1:6 (0:1)

V neděli 5.5. v 10:00 hod. na trávě v areálu na Fanderlíkově v Brně-Žabovřeskách zahájil rozhodčí osmé jarní mistrovské utkání (1.A třída JMK) našeho týmu U14 proti domácímu týmu starších žáků FC Svratka Brno B.

Sestava soupeře byla dnes ovlivněna souběhem utkání A týmů Svratky ve Vyškově. Přesto se soupeři podařilo poskládat tým, který zejména v první polovině prvního poločasu předvedl srdnatý výkon.

V prvním poločase jsme po jakémsi úvodním oťukávání převzali aktivitu a postupně jsme ovládli hřiště, nicméně soupeř nám nic nedaroval. V soutěži jsme se asi poprvé potkali s týmem, který neměl jediný model rozehrávky od brankáře-nakopnutí dopředu. A poctivě se snažil o konstruktivní výstavbu hry.

Naše střelecké pokusy často zastavovala branková konstrukce domácích. Přes jasnou převahu jsme první poločas vyhráli těsným poměrem 1:0.

Druhý poločas jsme pak již ovládli zcela. Množství neproměněných jasných gólových šancí včetně dalších nastřelení tyčí a břevna způsobilo, že konečné skóre našich vstřelených branek se zastavilo na čísle šest. A naopak soupeř nám vstřelil jediný čestný, ale o to hezčí gól. Padl po našem rohovém kopu, kdy jsme se ve snaze jej gólově využít ve velkém počtu naskládali do šestnáctky soupeře a bohorovně jsme vůbec nejistili svou obrannou pozici. No a po rychlém kontru-výkopu domácích z vlastní šestnáctky, kdy byl na polovině hřiště úplně volný hráč, který míč navíc skvěle převzal do běhu a únik sám na brankáře nekompromisně proměnil. Ani to však nemohlo zkalit radost celého týmu z vítězství a dnes navíc také z výkonu Jirky B., který svou enormní snahu a vzornou tréninkovou účast přetavil v krásný gól a později také asi ještě hezčí hlavičkové zakončení po centru do vápna, které se však bohužel nakonec zastavilo břevno soupeřovy branky. Jen tak dál.

5. 5. 2024, Brno-Žabovřesky, začátek 10:00 hodin, 2 x 35 minut
FC Svratka Brno (SŽ B) – FC Sparta Brno U14 (SŽ B)
Výsledek: 1:6 (0:1)

Sdílejte: