Ročník 2010 (U13) zvítězil na Třebíč Open 2013

Tým ročníku 2010 zakončil sezónu vítězstvím na turnaji Třebíč Open 2023. Hrálo se každý s každým, 10+1, 40 minut / utkání.

Výsledky
FC Sparta Brno – SK FŠ Třebíč 4:4
Úvodní utkání v sobotu ráno s domácím týmem jsme rozehráli velmi vlažně. Kluci jako kdyby spali a nezaznamenali, že se hraje. Ještě ve 30 minutě jsme prohrávali 0:4. Obrovským vzepětím a drtivým závěrečným tlakem jsem nakonec dokázali vyrovnat. Dokonce jsme šahali po vítězství, kdy se po střele v poslední minutě míč zastavil o tyč. Domácí rozhodčí pak utkání raději ukončil ve 39. minutě :))
FC Sparta Brno – FC Háje Jižní město Praha 7:1
Jednoznačná dominance na hřišti vedla k našemu vysokému vítězství. Sympaticky hrající soupeř na naši agresivní hru nenašel recept.
FC Sparta Brno – FK Ústí nad Labem 4:0
Se soupeřem ze severu Čech jsme se letos utkali na finálovém turnaji Planeo cupu 22/23 ve Vysokém Mýtě. Tam skončilo utkání, které se však hrálo ve formátu 7+1 na šířku hřiště a na brány 5*2 m remízou 1:1. Do posledního sobotního zápasu vstoupili kluci velmi odhodlaně. Náš tlak vedl k jistému přetížení soupeřovy obrany, které vygradovalo vyloučením obránce soupeře. Ten totiž zezadu „sundal“ našeho útočníka, který šel sám na bránu. Vyloučení vedlo k vystupňování naší převahy a k celkovému vítězství v utkání.
FC Sparta Brno – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0
V neděli nás na úvod čekal zatím na turnaji neporažený soupeř, který v mistrovské soutěži 1. slovenské ligy mladších žáků-střed skončil na druhém místě. Utkání mělo náboj a velmi dobré tempo. My jsme od úvodní minuty dominovali, ale z mnoha šancí jsme proměnili pouze jednu. V poslední třetině si kluci asi poprvé v životě vyzkoušeli taktické prvky, které eliminovaly útočné snahy soupeře o vyrovnání a pohlídali si vítězství.
FC Sparta Brno – FK Admira Praha 5:0
Abychom vyhráli turnaj bylo potřeba v posledním utkání zvítězit. Kluci přistoupili k zápasu trochu vlažně a jakoby soupeře podcenili. Nicméně brzy tento přístup změnili a zlepšeným výkonem dotáhli utkání do vítězného konce a k celkovému vítězství v turnaji.

Celková tabulka Třebíč Open 2023 kategorie U13 (ročník 2010)
1. FC Sparta Brno
2. MFK Tatran Liptovský Mikuláš
3. FK Ústí nad Labem
4. SK FŠ Třebíč
5. FK Admira Praha
6. FC Háje Jižní město Praha

Sdílejte: