Tým U14 v sobotu odpoledne odehrál další přátelské utkání. FC Sparta Brno U14 – NŠK 1922 Bratislava. Výsledek 7:1 (5:0)

V sobotu 9.3. v 16:00 hod. bylo zahájeno na staré Spartě na UMT 4. generace přátelské utkání našeho týmu U14 se slovenským týmem NŠK 1922 Bratislava U14.

Tým z nedaleké Bratislavy byl soupeř, se kterým jsme se (ročník 2010) snad nikdy neutkali.

Od začátku utkání jsme se snažili soupeře dostat pod tlak. Ten se snažil hrát fotbalově, bez nakopávání. Výstavba hry od gólmana, kombinace ve středu pole, sympatický začátek utkání. Nicméně, postupně byla znát individuální převaha našich hráčů na všech postech. Naše ofenzivně laděné rozestavení snažení soupeře brzy začalo tlačit do jejich obranné poslední třetiny. Naše útoky a protiútoky soupeře dostávaly do velkých problémů, ale žádnou i vyloženou šanci jsme až trestuhodně nedokázali proměnit.

Gólovou produktivitu nám zdá se pomohlo nastartovat až spuštění umělého osvětlení. 🙂

Herní převahu jsme postupně přetavili v množství gólových šancí. Proměnili jsme jich pět. Ale dalších pět jsme spálili zakončením mimo bránu a další nám chytil gólman soupeře. První poločas jsme tak vyhráli z našeho pohledu „pouze“ 5:0.

Do druhého poločasu jsme tradičně promíchali sestavu. Promíchali jsme i posty. Náš tlak se tak trochu zmírnil, nicméně i tak jsme se dostávali do gólových šancí. Ale i soupeř se osmělil a začal ohrožovat naší branku.

Přesto jsme měli zbytek utkání pod svou herní kontrolou. Navzdory tomu soupeř dokázal nekompromisně využít naši jisté bohorovnosti a individuálnímu zaváhání v obraně a vstřelil nám gól. My jsme přes mnohé vyložené gólové šance vstřelili pouze dva góly. Také díky mnohdy zbytečně zbrklému individuálnímu finálnímu řešení (hamounění). 🙂

9. 3. 2024, UMT FC Sparta Brno, stará Sparta, začátek 16:O0 hodin, 2 x 40 minut
FC Sparta Brno U14 – ŠNK 1922 Bratislava U14
Výsledek: 7:1 (5:0)

Góly: Cibelenko (4), Kovář (1), Střílek (1), Petrák (1)

Sdílejte: