Lukáš Perina: nový asistent trenéra

Rozhovor s novým asistentem trenéra Lukášem Perinou, který bude působit v kategoriích U19,U17.

Lukáši vítejte ve Spartě Brno, stáváte se asistentem u mladšího i staršího dorostu, můžete se nám v krátkosti představit? 

Dobrý den, narodil jsem v Českých Budějovicích, kde jsem prožil i největší část svého života a to jak osobního, tak fotbalového. Je mi 21 let a fotbal hraju od 5 let.

Víme o Vás, že jste studoval v Americe, měl jste možnost se podívat a nabrat inspiraci jak tam pracují s mládeží?

Díky fotbalovému a studijnímu stipendiu jsem měl možnost jít studovat na universitu v Americe. Viděl jsem jak funguje “soccer” napříč univerzitami a byl jsem se podívat i na MLS. Fotbal se tam hraje trochu jinak. Mezi univerzitními hráči je ale obrovský potenciál a kvalita, o některých z nich se nebojím říct, že by se prosadili v české lize na profesionální úrovni.

Máte zkušenosti z 1. dorostenecké ligy, nastupoval jste za Dynamo České Budějovice muže B (postupující z Divize A minulý rok), v americe jste hrál za Wingate Bulldogs, kde jste odehrál 18 zápasů a ve futsale jste hrál 1. futsalovou ligu, byl v reprezentaci, nyní Vás čeká Helas Brno, takže klukům máte opravdu co předat vidíte to tak také? 

Věřím, že ano. Trénování pro mě není nové, protože jsem trénoval už v Českých Budějovicích mladší kategorie. Tohle bude lehká změna, ale věřím, že to zvládnu. V Dynamu jsem prošel od přípravky až do “béčka”, hrál jsem za krajské výběry a byl součástí projektu regionální akademie. Každý trenér mě něčím ovlivnil, něco mi předal. Klukům se samozřejmě budu snažit předat to nejlepší, co by je mohlo fotbalově i osobnostně posunout.

Budete hrát za Helas Brno a trénovat ve spartě, těšíte se na novou výzvu? 

Těším se na oboje, futsal mi hrozně chyběl. Bude to úplně něco jiného než v “Budějkách”. Sparta má díky trenérovi Kubíčkovi výborný koncept a díky tomu jsem chtěl být i já jeho součástí. Máme cíl a za sebe slibuji, že pro splnění udělám vše.

Měl jste možnost již vidět oba týmy hrát, případně se s klukama pozdravit?

Viděl jsem naživo zápas Sparty proti Třebíči, kde mi kluci ukázali, že umí dávat góly, a další zápasy na videu. Máme za sebou i společný trénink, do kterého jsem se zapojil a více se představil klukům. Hned šlo vidět jak dobrá parta tam je. Myslím, že to bude fungovat.

Těšíte se na spolupráci s hlavním trenérem Kubíčkem? 

Trenéra Kubíčka jsem potkal u futsalové reprezentace. Máme podobnou mentalitu a jak už jsem zmínil, jeho způsob práce mě přiměl s ním znovu spojit síly, i když teď v jiné roli.

Jste již domluveni s hlavním trenérem co budete mít na starosti?

Máme plán jak by to mohlo vypadat. Měl bych pendlovat mezi oběmi dorostenyckými kategoriemi. Vše doladíme ale v přípravě. Budu tlačit na detaily, protože právě ty dělají klíčové rozdíly.

Děkujeme za rozhovor a ať se daří 

Děkuji moc, Vamos Sparta! 

Sdílejte: