Závěrečná a zhodnocení sezóny

18. 12., po vítězném turnaji Starez cup, jsme oslavili konec podzimní sezóny na závěrečné v brněnské Olympii na bowlingu v Casino Kajot. Sešli jsme se téměř v plném počtu, kluci zahráli bowling, nacpali se řízečkama, stripsama, hranolkama – čili klasická fitness strava – a ti nejvytrvalejší zkoukli finále MS Argentina – Francie.

Akce se podle všech velmi vydařila, a my tak důstojně zakončili podzimní část sezóny.

Zhodnocení sezóny:

Pojďme se ohlédnout za čtyřměsíčním působením nového realizačního týmu + nových hráčů ročníku 2014 v sezóně 22/23…

Naše působení začalo poměrně zostra, a to kvalitně obsazeným turnajem na jihu Čech – v Chýnově. Zde jsme obsadili o pouhý jeden gól pěkné třetí místo, a to v konkurenci mužstev jako České Budějovice, Plzeň, Viktoria Žižkov, či Příbrami.

A v podstatě tento výsledek kopíruje naše úspěchy v průběhu celé podzimní sezóny – to znamená zpravidla druhá a třetí místa…:-)

Jen namátkou:

Orechová Potoň – 3. místo

Starez cup (1. kolo) – 2. místo

Sparta cup – 2. místo

Střešovice Memoriál V. Kahovce – 3. místo

Skuteč – 1. místo

Starez cup (2. kolo) – 1. místo

Mezi našimi úspěchy je nutné také zmínit i dva zásadní neúspěchy, a to prioritně nepostup v závěrečném kole Planeo cupu, kde jsme díky dvěma remízám – z Olomoucí a domácí Kroměříží – skončili na nepostupovém 4. místě. Je to bohužel zásadní a velká kaňka na našem celkovém podzimním působení.

Za druhý neúspěch považuji naše nevypořádání se s podmínkami a se soupeři na turnaji v Polsku, kde jsme pouze jedenkrát zvítězili a za ostatními mužstvy zaostávali v mnoha směrech. Je nutné se právě z těchto zápasů poučit a pracovat na zlepšení všech aspektů naší hry, ve kterých jsme zaostávali za našimi soupeři.

My – jako noví trenéři – Zlinský, Matoušek (později jsme angažovali 🙂 třetího trenéra, který se věnuje našim novým začínajícím chlapcům – Jirku Ondrouška) jsme pracovali z velké části se značně pozměněným kádrem. Do Zbrojovky Brno odešli dva velmi kvalitní hráči – Max a Val… Naopak jsme zapracovali nové hráče Olivera, Adama P. a na střídavý start Dima. Dále jsme povýšili z ročníku 2015 dva nadané hráče – Urbise a Peloša. Přibylo také cca osm nových hráčů, kteří k nám přišli v období náborů. Díky nim se nám podařilo postavit každým tréninkem se zlepšující B tým, který již sehrál několik přátelských zápasů, s poměrně dobrými výsledky.

U A mužstva i B mužstva je stále na čem pracovat – musíme se neustále zlepšovat, abychom obstáli v kvalitní konkurenci.

Důležitá poznámka: aby to takto bylo, je nutné, aby si velká část rodičů uvědomila, že je samozřejmostí, aby kluci absolvovali většinu tréninků i turnajů a zápasů… V dnešní uspěchané době často rodiče díky tomu, že jsou pracovně, či osobně velmi vytíženi, neumožní svým dětem navštívit značnou část tréninkových jednotek, či zápasů a zapomínají tak, že naše mužstvo Sparta Brno U9 patří mezi špičku ve své kategorii v ČR… Pokud tedy má naše práce nějak vypadat a chceme se v té špičce udržet, je nutné tomu něco objetovat… Nejsme „volnočasový kroužek“, jsme pro některé děti příprava na „profi“ úroveň.

Za velmi důležité také považuji, a za to bych rodičům chtěl naopak moc poděkovat, že se zásadním způsobem podílí finančně nejen na materiálním vybavení svých dětí, ale platí i startovné na turnajích, či pomohli koupit míče a další tréninkové pomůcky… tímto děkuji pánům Pelikán, Vašourek, Pfefr… doufejme, že je budou následovat i další!

Je nutné si uvědomit, že naše A mužstvo hraje pouze župní přebor a naši kluci poráží mužstva Slovácka, Zbrojovky, Chrudimi, Znojma, Příbrami a mnohé další ligové týmy.

My, jako trenéři se budeme snažit být čím dál lepší, hlavně aby to naše děti bavilo, měly radost ze hry a zkvalitnili jsme se jak po sportovní, tak po lidské stránce!

A to je tak asi vše – přejeme všem co nejúspěšnější rok 2023!!!

Realizační tým Sparta Brno U9 – Tomáš Zlinský, Petr Matoušek, Jiří Ondroušek a Katka Šostoková.

Sdílejte: