Rozhovor s šéftrenérem dorostu

Hodnocení podzimní části sezóny 22/23

                                                                                                                  

1. První půlrok v nové roli. Když nebudeme mluvit přímo o fotbale, tak jaký byl pro vás osobně?

Stal jsem se na Spartě šéftrenérem dorostu (U19, U17) a tímto bych chtěl poděkovat vedení klubu za důvěru. Osobně jsem se musel přeorientovat ze žákovského fotbalu na dospělý, když U19 je bránou do mužského fotbalu a zároveň brát v úvahu nižší věk svých svěřenců. Od léta jsem nově začal působit u výběru JmKFS U17 a pokračoval ve vzdělávání směrem k licenci A. Bez podpory rodiny by to bylo určitě o dost náročnější.

2. Pokud se podíváme výsledkově na podzimní část sezóny?

Začal bych hodnocením U19. Nechci se dívat na výsledky, když stále hovoříme o 15–16letých hráčích, kde jde hlavně o rozvoj. Kontinuálně pracujeme na rozvoji jednotlivých herních činností a individualizaci tréninkových jednotek podle hráčských funkcí. Ano, podařilo se nám získat 30 bodů (3.místo), ale hlavně jsme ukázali svoji hru-atraktivní a moderní fotbal.

3. Co můžete říct o týmu? Je něco na co jste hrdý a na čem naopak musí kluci zamakat?

Jsem pyšný na všechny hráče, jakým způsobem se vyrovnali silnějším, větším a starším soupeřům. V každém zápase nechali na hřišti vše a předváděli atraktivní, kombinační, moderní fotbal i přesto, že nás ta fotbalovost někdy stála body. Zamakat musíme na proměňování šancí, potřebujeme strašně moc šancí na vstřelení branky.

4. Povedlo se Vám s týmem vše, co jste si před začátkem ročníku představoval?

Když jsme se před začátkem soutěže bavili s realizačním týmem, tak nám vycházelo že reálně se budeme pohybovat okolo 6.-7. místa. Jsem rád, že vyšel můj tip a jsme v top 3.

5. Jak jste spokojený s kategorií U17? A je něco, co byste chtěl vyzdvihnout?

Tým U17 je tvořený převážně z hráčů úspěšného ročníku 2007, který na jaře získal titul v MSŽD U15 a doplnil se o některé hráče 2006. Nejlepší hráči r.2007 byli výkonnostně posunutí do týmu U19 a jsem rád, že nám vyrostli další leadeři a zajímaví hráči. Tým si prošel během podzimní části menší výsledkovou krizí a na to hráči nebyli zvyklí, protože 2 roky téměř vše vyhrávali a nejednou přišla remíza a 2 prohry v řadě, ale díky našemu mentálnímu kouči jsme to zvládli a bylo z toho 6 vítězství v řadě a 2.místo v tabulce se ziskem 34 bodů, což je skvělý výsledek a všichni hráči zaslouží velkou pochvalu a uznání.

6. Co realizační tým? Plánujete ho rozšiřovat?

Teď momentálně je v následujícím složení – hlavním trenérem jsem já, dále trenéři Jindřich Stehlík, Martin Handl, Václav Kubíčka st., kondiční trenér Jiří Panáček, mentální kouč Lukáš Štecák a nově máme k dispozici maséra Lubomíra Alana. Chtěl bych ho rozšířit o hlavního trenéra k U17, abychom mohli ještě více zlepšit tréninkový proces a já se mohl zaměřit vyloženě na U19.

7. Čeká nás zimní pauza. Co se v ní bude dít?

Do konce roku ještě odehrajeme 2 přátelské zápasy v ČR, a to proti Slavii Hradec Králové, FC Tempo Praha. Poté nás čeká výjezd do Lotyšské Rigy, kde odehrajeme 3 zápasy proti místním akademiím a tím zakončíme úspěšný rok 2022, po návratu dostanou hráči zasloužené volno, protože jsme měli náročnou letní přípravu a podzimní část.  

Zimní přípravu začínáme 9.1. a do začátku jarní části odehrajeme 8 kvalitních přátelských zápasů.

Sdílejte: