Kluci ročníku 2010 (U13) sehráli přátelské utkání ve Vídni s SK Rapid Vídeň

V neděli 20. listopadu kluci ročníku 2010 (kategorie U13) odehráli ve Vídni, v areálu Allianz stadionu přátelské utkání s týmem SK Rapid Vídeň U13.

Hodnocení trenéra:

Hrálo se v rozestavení 10+1 na celé hřiště. 2 x 45 minut. Hostitelé nás mimo jiné potěšili tím, že utkání řídilo kompletní trio zkušených rozhodčích.

Utkání jsme začali smolně obdrženým gólem hned v první minutě. Při rozehrávce brankáře na obránce v pokutovém území se ten (zvyklý na fakt, že jej nikdo nesmí atakovat) lekl okamžitého ataku útočníka Rapidu, podklouzla mu noha a hbitý útočník soupeře nezaváhal.

V prvním poločase soupeř prokázal větší fotbalovou kvalitu na všech postech a více méně měl celý první poločas převahu. Několik málo slibných našich šancí jsme neproměnili. Jejich neuvěřitelně hbitý, rychlý a technicky vybavený útočník (drobného vzrůstu) nám činil velké problémy v obraně, zejména svými náběhy a schopnostmi se prosadit 1:1. Nicméně, v tomto utkání jsme se od začátku soustředili na trpělivou organizaci hry zejména obrany v systému 10+1. Prvních 45 minut jsme nakonec prohráli 0:3.

Ve druhém poločase jsme hru více otevřeli a tlačili se před bránu Rapidu. Soupeř však v zápase nadále diktoval hru. My jsem tak byli na míči méně než on a síly začaly postupně docházet. Přesto jsme v utkání předvedli několik hodně pohledných fotbalových akcí. Druhých 45 minut jsme pak prohráli 1:5 a celkově tedy 1:8. Jak jsme se však shodli s trenéry domácích, mělo utkání vysoké tempo a slušnou fotbalovou kvalitu.

Mezinárodní konfrontaci hodnotíme i přes prohru po všech stránkách (tedy nejen po té sportovní) velmi pozitivně.

Sdílejte: