Kondiční příprava U15/Kondiční trenér

Jmenuji se Tomáš Maloň a od ledna pracuji jako kondiční trenér u starších žáku Sparty Brno U15. Sám jsem hrál fotbal od svých 8 let. Skončil jsem minulý rok z osobních důvodů.

U fotbalu jsem ale tak trošku zůstal dál když náš syn začal chodit do mini přípravky takže vození na tréninky a turnaje se stalo samozřejmostí. Když mě bylo 18 tak jsem 5 let trénoval mládež v Tuřanech od starší přípravky po starší žáky.

Po skončení aktivního hráče fotbalu jsem se začal již plně věnovat běhu a cvičení což nakonec vyvrcholilo tím že jsem si udělal licenci trenéra Kondičního běhu kde mě následně oslovil Marcel Houška a spolu jsme se rychle domluvili a já začal plánovat zimní přípravu. Ze začátku jsme se věnovali nabrání celkové kondice pomocí delších běhů případně delších intervalů, výběhů kopců což bylo na programu převážně v pondělí.

Úterky jsme trávili spíš na hřišti kde jsme taky něco poběhali, věnovali se technice běhu a z větší části i silové přípravě. V ní vidím i největší nedostatky kluků. S blížícím se začátkem sezóny se již začínáme věnovat kratším a rychlejším úsekům aby byli kluci na zápasy co nejlépe připraveni.

Sdílejte: