U8: Podzimní část sezóny – hodnocení

Luděk Potáček (hlavní trenér) hodnotí podzimní část sezóny 2022/2023:

Naši nejmenší Sparťánci vstoupili do své první opravdové sezóny začátkem září, a to konkrétně do velmi prestižního turnaje PLANEO CUP pod hlavičkou FAČR, kdy naši #bombarďáci s přehledem, výhrou dvou kvalifikačních turnajů, postoupili do republikového finále 4. – 5. června 2023 (více zde).

Následně jsme vyhráli velmi silně obsazený turnaj Laso CUP, který pořádá každoročně klub 1.FC Slovácko (zúčastnili se mj. Sigma Olomouc, 1.FC Slovácko, FC Zlín, Ratíškovice, FK Hodonín …a další).

Souběžně máme rozehranou městskou soutěž mladších přípravek – Brno-město kde naší Sparťánci hrají i proti starším kategoriím U9. V této soutěži máme velice dobrou bilanci 2 porážek a 7 vítězství. Pro naše kluky je to velice pozitivní měření sil.

Dále máme rozehrán zajímavý turnaj STAREZ CUP, kdy po dvou kolech naši borci dokázali postoupit do jarního finále.

Také jsme zavítali na Slovensko, kde jsme změřili síly s týmy Slovenska, Maďarska, Polska a Rakouska. Velice kvalitně obsazený turnaj OUT CUP, kde celkem 16 týmů bojovalo ve 2 skupinách. Naši bombarďáci vyhráli všechny zápasy ve skupině a ve finále tohoto jsme jasně porazili druhého českého zástupce FK Hodonín 6:2 (více zde)

Velmi zajímavé porovnání bylo pro nás účast na turnaji v Opavě (bylo velmi chladné počasí, skoro zimní) za účasti týmů tohoto regionu – SFC Opava, Frýdek Místek, Sigma Olomouc a Sparta Brno. Naši borci tento mini turnaj ovládli na výbornou z bilancí 3 výher.

Přátelských zápasů není nikdy dost a proto se účastníme tzv. TRIANGL setkání – triangl na Sigmě Olomouc s A + B týmem a triangl na Spartě s hosty ze Slovenské Akademie Senec a Zbrojovka Brno.

Halových turnajů bylo (a ještě bude) dost – turnaj Čejkovická, turnaj na Slovácku, hala Měnín, hala Janoušková, turnaj Bosonohy, turnaj v Olomouci BAV CUP…..a vždy na bedně!

A opravdu podařenou sezónu zakončil náš tým (dvě družstva) Vánočním turnajem za účasti týmů SFC Opava, Sigma Olomouc, Zbrojovka Brno, Sparta Brno, FŠM NutriArchives (SK) a Qatar, kdy naši borečci rozhodli o celkovém vítězství 1,7 sekundy před koncem v posledním zápase proti Sigmě Olomouc.

Nesmím zapomenout na přátelské utkání proti maminkám – maminky „možná“ pod hrozbou neuvařené večeře dokázali vybojovat remízu:-).

Všem klukům a jejich rodičům děkujeme za krásné fotbalové momenty a nádherné góly.

Sdílejte: