Finále Starez Cup – 2022/23

JE TO TAAAAAAM!!!!!

Je těžké zvítězit, těžší však je obhájit…

V neděli 19. 3. se konalo v nafukovací hale TCM Ivanovice finále Starez Cupu. Prvními dvěma koly jsme prošli prakticky bez poskvrnky, kdy v říjnu, v prvním kole jsme prohráli jen se Znojmem 2 : 3 a skončili na druhém místě, ale v prosinci jsme již Znojmu prohru oplatili a druhý turnaj vyhráli bez prohry. Tím pádem jsme se kvalifikovali do finále, konaného v březnu. Zúčastnili se ho nejlepší týmy ze základní části, a to – Žďár n S, Znojmo, Blansko, Líšeň modrá, Líšeň červená.

Turnaj se konal na konci jarních prázdnin, což nebylo pro všechna mužstva právě komfortní a na samotné hře to bylo znát. Sešli jsme se tentokrát v počtu 10 + 1, jednak proto, že jsme chtěli zapojit hráče nově příchozí a hlavně hráče, kteří si účast sami vybojovali. Byl to risk, nicméně jsme počítali s nerozehraností, či tím, že se nebude některým hráčům po pauze jarních prázdnin dařit. Přesto jsme s e snažili manšaft hned v prvním zápase připravit na to, aby pracovali od začátku naplno… bohužel opak byl pravdou. Snaha nechyběla, nicméně nedostatky jak v zakončení, pohybu, dodržování postavení, či návratu do svých pozic byly do očí bijící.

Je opravdu velmi náročné, pokud s dětmi pracujete, učíte je určité návyky, pak z toho na deset dní vypadnou, aby se v hlavě vrátily do toho co znají, co umí…

Fotbalově: bylo to složité, naštěstí v průběhu zápasů jsme se postupně zlepšovali a i když tentokrát to bylo pouze o prsa, dotáhli jsme turnaj do vítězného konce a obhájili tak titul z loňského roku!

I po první prohře jsme se pak dokázali spacifikovat, porazit vysoko Znojmo a tím se odpíchnout k prvnímu místu.

Chtěl bych vyzvednout hru znojemského celku, která byla velmi pěkná, kluci hráli jako mužstvo, se zvedlou hlavou, moc hezky si nahrávali, měli pěkné kombinace a 12 bodů (stejně jako my) hovoří za vše. Pouze díky vzájemnému zápasu, jsme turnaj opanovali.

Děkuji našim dětem za to co dnes předvedly, jejich radost z vítězství po posledním zápase je pro nás trenéry nade vše…

Sestava: Dominik, Oli, Fanda, Sofka, Chláďa, Erda, Urbis, Dimo, Seba, Šmýďák, Adam P.

Trenéři: Jirka, Peťa, Zliňa

Sparta – FC Žďár n S. – 1 : 3 – Urbis

Sparta – 1. SC Znojmo – 6 : 2 – Urbis, Domino, Oli, Dimo, Adam, Fanda

Sparta – SK Blansko – 7 : 3 – Oli 2, Adam, Sofka, Fanda, Seba, Urbis

Sparta – Líšeň modrá – 8 : 0 – Aadm 3, Fanda, Šmýďák, Sofka, Erda, Oli

Sparta – Líšeň červená – 7 : 2 – Oli 2, Adam, Erda, Sofka, Urbis, Šmýďák

  1. místo FC Sparta Brno
  2. místo 1. SC Znojmo
  3. FC Žďár nad Sázavou

7. vítězný turnaj v této sezóně!

Sdílejte: