S AC Sparta Praha U13 se utkali kluci ročníku 2010 (U13) v Praze v tréninkovém centru Strahov

V sobotu 28. 1. 2023 se kluci ročníku 2010 (U13) utkali v tréninkovém centru Strahov v Praze s týmem AC Sparta Praha. Formát 10+1, 3×30 minut.

AC Sparta Praha U13 – FC Sparta Brno U13 8:1 (1:0, 3:1, 4:0)

Hodnocení trenéra Jaroslava Petráka:
Přes zdravotní problémy našich tří hráčů, kdy to těsně před zápasem vypadalo, že dva hráči dokonce ani nenastoupí, k čemuž naštěstí nedošlo, jsme do zápasu vstoupili s vervou a odhodláním odčinit letní porážku 6:15, taktéž na Strahově.

V první třetině postupně ACS získala herní převahu, měla držení míče spíše na své straně a velmi dobře kombinovala. My jsme velmi dobrou organizací obranné fáze domácím nedovolili se dostat do tutových brankových příležitostí a když už se tak stalo, tak tým podržel brankář. Tři minuty před koncem první třetiny, po bleskové rozehrávce (po faulu) ve středu pole se však ACS prokombinovala do velkého vápna v němž si hbitý útočník našel potřebný prostor a vystřelil, náš gólmana střelu dokázal vyrazil pouze před sebe, takže po dorážce domácí útočník vstřelil první gól zápasu.

Ve druhé třetině jsme přidali na důrazu a snažili se více držet míč a kombinovat. Přesto jsme obdrželi právě my druhý gól z pokutového kopu. Rozhodčí potrestal lehké podkopnutí útočníka ACS naším obráncem po zdánlivě nevinném náběhu útočníka do vápna mezi třemi našimi obránci. My jsme naopak vstřelili kontaktní gól po kombinaci na levé straně. Po finálním, individuálně moc hezkém prosmýknutí našeho pod-hrotového (kreativního) hráče a jeho přihrávce do ideálního prostoru mezi penaltovou značkou a bránou, zakončil akci gólem náš dobře postavený pravý záložník. Hodně bolel třetí gól v nastavení druhé třetiny, který opět po dorážce vyražené střely střelila ACS. Bezprostředně po gólu rozhodčí ukončil druhou třetinu.

Do třetí třetiny již kluci nastoupili velmi unavení. Díky nemocem a rekonvalescenci po nich jsme měli pouze dva hráče na střídání (stejně jako domácí). I přesto hráči bojovali, ale postupně jsme do osobních soubojů vstupovali o malinko později než by bylo žádoucí a také náběhy domácích jsme nezachytávali tak dobře jako v prvních dvou třetinách zápasu. Tým ACS vstřelil další čtyři branky a utkání tak skončilo výhrou domácích 8:1.

Utkání hodnotím i přes prohru veskrze pozitivně. Bylo to pro nás moc užitečné a poučné do další tréninkové a herní práce celého týmu. Pražská Sparta byla v zápase lepší, fotbalovější a vyhrála zcela zaslouženě. Jednalo se o jednoho z nejkvalitnějších, nejfotbalovějších soupeřů, se kterými jsme se v sezóně 2022/2023 utkali. Našim hráčům jsem bezprostředně po utkání poděkoval za předvedené hezké kombinace, ochotu bojovat i když síly docházejí. Hráčům a realizačnímu týmu ACS U13 touto cestou znovu děkuji za zápas a také za jeho bezchybnou organizaci.

Fragment ze zápasu. Situace vedoucí k našemu gólu. Škoda, že nám soupeř nedovolil jich vstřelit víc.
Oba týmy se před utkáním rozcvičily v prostorné nafukovací hale s UMT v areálu tréninkového centra.
Bojový pokřik nesmí chybět před žádným zápasem. Natož před „sparťanským derby“.
Sdílejte: