Turnaj o pohár starosty města Chýnov

V sobotu 20. 8. 2022 jsme se zúčastnili prvního turnaje v sezóně 22/23. Do této sezóny vstupujeme jak s novým realizačním týmem, tak s novým kádrem. Sestava byla značně okleštěná, nicméně i podle ohlasů pořadatelů vyplynulo, že jsme zanechali velmi dobrý dojem. V deštivém a chladném počasí jsme sehráli osm dobrých zápasů s kvalitními soupeři. Mezi tými byly takové kluby jako Viktoria Plzeň, 1. FK Příbram, Viktoria Žižkov, Vysočina Jihlava, České Budějovice či Vlašim, Táborsko nebo FC Písek.

Sestava: Hugo, Seba M., Dominik, Dan, Honzík, Loty, dále z U8 Seba a dva hostující hráči Dimo a Tobi.

Trenéři: Matoušek, Zlinský.

Sk B:

Sparta Brno – Dynamo České Budějovice 2:4 (Loty, Hugo) – první utkání ve skupině jsme odehráli s velmi těžkým soupeřem a také s pozdějším vítězem celého turnaje. Hra byla značně rozháraná, fotbal nebyl dobrý, Celkem nezaslouženě jsme se ujali vítězství 2:0 a po neodpískané jasné penaltě jsme mohli vést 3:0. Bohužel kvalitní soupeř utkání zaslouženě otočil ve svůj prospěch.

Sparta Brno – 1. FK Příbram 3:1 (Loty 2, Seba M.) – lepší zápas, zasloužené vítězství.

Sparta Brno – Loko Veselí nad Lužnicí 4:0 (Tobi, Dimo, Loty 2) – dobrý zápas.

Sparta Brno – Slovan Havlíčkův Brod 6:0 (Domča 2, Dan, Dimo, Loty, Seba M.) – kvalitní dobrá hra, podpořená střeleckou produktivitou.

S 9 body a skóre 15:5 jsme obsadili 2. místo ve skupině B a postoupili tak do finálové pětice.

Finálová skupina

Sparta Brno – FC Písek 3:1 (Dan, Hugo, Loty) – výborný zápas, dobrá obrana, zasloužené vítězství.

Sparta Brno – FC MAS Táborsko 2:3 (Tobi 2) – nešťastný zápas, ve kterém jsme měli minimálně remízovat a tento bod by nám zajistil, jak vyplynulo z pozdějších bojů, celkové druhé místo. Nastřelili jsme několik tyček, měli celkově herní převahu. Soupeř na nás vyrukoval pouze s pěti hráči, přestože měl k dispozici osm hráčů do pole.

Sparta Brno – FK Viktoria Žižkov 2:0 (Hugo, Dan) – dobře odpracovaný zápas.

Sparta Brno – Dynamo České Budějovice 1:7 (Dan) – herně a fyzicky vyspělý soupeř nás v posledním utkání jednoznačně přehrál a zaslouženě zvítězil.

Celkové pořadí: 1. místo – Dynamo České Budějovice,

2. místo – FC Písek

3. místo – FC Sparta Brno

Individuální ocenění: Honzík Soukal – nejlepší brankář turnaje (vidíš Vlasti, my máme příjmení správně – haha)

Celkové hodnocení turnaje:

O pořadí na druhém, třetím a čtvrtém místě rozhodla minitabulka, ve které nám druhé místo uteklo pouze o jeden vstřelený gól nebo opět jeden vstřelený gól v zápase s Táborskem, který by nám zajistil remízu a tím pádem celkové druhé místo v turnaji.

Turnaj hodnotíme pozitivně, vzhledem k tomu, že jsme se všichni – jak trenéři, tak hráči viděli po prázdninách poprvé, byly některé výkony velmi dobré, kluci odvedli maximum, velmi se snažili, bojovali a šli si za co nejlepším výsledkem i v tomto neúplném složení.

Velké poděkování patří i rodičům, kteří absolvovali dlouhou cestu i v takto velmi nepříznivém počasí.

Děkujeme, RT U9.

Sdílejte: